Campanya de sensibilització envers el consum d’alcohol


Presentem la producció d’una campanya nascuda de la col·laboració amb joves universitaris de Lleida.

15.01.24. A proposta de l’Àrea de Prevenció i Intervenció en Addiccions de l’Ajuntament, ens vam unir a un projecte col·laboratiu amb universitaris i l’Associació d’Estudiants de Psicologia de Lleida. Aquesta col·laboració va culminar en un taller d’intercanvi d’idees, on vam recollir suggeriments d’eslògans destinats a sensibilitzar sobre els riscos del consum excessiu d’alcohol a perfils de l’edat dels mateixos joves participants.

Basant-nos en aquestes aportacions, a l’estudi hem dissenyat una sèrie de cartells que posen en contrast un tractament tipogràfic informal dels eslògans amb l’efecte visual d’un vidre trencat com a metàfora la vulnerabilitat induïda pel consum excessiu d’alcohol.

Aquesta campanya s’està difonent tant en espais d’oci nocturn com a través de les xarxes socials. També té presència al carrer mitjançant les animacions que hem produït i es reprodueixen en OPIS digitals. L’objectiu és connectar amb el públic jove de Lleida tot incitant a la reflexió sobre la importància d’un consum responsable.